Teemme matkan perheen kera (3 aikuista) Borneoon toukokuussa 2011. Tässä matkamme tutuille tiedoksi - ja muille avuksi oman matkan suunnittelussa. Pyrin päivittämään tapahtumia reissun edetessä mahdollisimman usein. Netti ei välttämättä kuitenkaan toimi koko reissun ajan.

Lukuohje: Poimi tekstit luettelosta aikajärjestyksessä, vanhimmat alimpana (blogiarkisto) tai kiinnostavat tekstit sanahaun avulla (tunnisteet).

perjantai 6. toukokuuta 2011

Mamutik!

Mamutik!
Lähdimme aamusella hotellin kyydillä KK:n keskustan toisella laitamalla olevalle Jesselton Pointille. Se on KK:n päälaituri ja sitä kautta on pääsy Tunku Abdul Rahman National Park'iin, joka on varsinaisesti saariryhmä. Lähdimme Jettyn kyydissä pyyhltämään kohti Mamutik nimistä pientä saarta. Saari on matkanjärjestäjien tekemien retkien pysähdyspaikka, kuin myös tällaisten satunnaisten matkaajien kuten me. Saarella on kahvila, wc-tilat ja leirintäpaikka (jota emme kyllä nähneet tai sitten siellä ei telttaillut kukaan juuri nyt). Saari on pieni, siinä on yksi varsinainen hiekkaranta, muuten saaren keskiosa on hyvin korkeaa läpitunkematonta viidakkoa. Sinne oli tehty 385 m pitkä polku, joka suunnilleen kiersikin koko saaren ympäri, ei rantoja pitkin vaan korkealla. Polulla ei oltu varmaan hetkeen kävelty koska yhytimme sieltä puolisen metriä pitkän varaanin näköisen liskon, joka hiippaili hissukseen metsän uumeniin pois polulta. Eräässä kaatuneessa puunrungon kolossa oli joku suuri rapu (???) piilossa, muita eksoottisia eläimiä emme kohdanneetkaan.Rannan tuntumassa korallit olivat aika vähissä ja nekin vähät kuolleen näköisiä, mutta värikkäitä kaloja sen sijaan oli paljonkin. Lepäilimme rannan tuntumassa, kävimme välillä snorklaamassa tai uimassa ja vietimme mukavaa rantapäivää. Saari oli mukava, hyvin saman tapainen kuin Thaimaan pienet saaret. Ehkä vähän vähemmään kansoitettu kuitenkin.

KK:n palattuamme kävimme vähän shoppailemassa (taas oli juuri avattu ja osin vielä tyhjänä, suuri 9 -kerroksinen ostoskeskus), ostin uuden snorkkelin ja pojalle löytyi vedenalaiskotelo kameralle. Snorkkeli oli kaiketi Suomen hinnoissa, kotelo reilu puolet Suomen hinnoista. Dinnerin nautimme Thai-ravintolassa. Köröttelimme taas paikallisbussiin ahtautuneena hotellille Tanjung Aruun pakkaamaan taas kerran rinkat huomista matkaa varten.

3 kommenttia:

 1. Hei, kommenttien kanssa on joskus säheltämistä
  mutta tätä nyt harjoittelen. Terveisiä kaikille
  äiti

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Turvallista reissua teille. Tuntuu, että teillä on kivaa siellä. t.Susa

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Emme ole paasseet pariin paivaan nettiin omalta koneeltamme. Siksi tama katkos bloggaamisessa. Tekstia on kirjoitettu paivittain ja liitan sen tahan heti jos ja kun paasen silla verkkoon. Terveiset kaikille, hyvin menee ja on mahtava elamys.
  Mari

  VastaaPoista