Teemme matkan perheen kera (3 aikuista) Borneoon toukokuussa 2011. Tässä matkamme tutuille tiedoksi - ja muille avuksi oman matkan suunnittelussa. Pyrin päivittämään tapahtumia reissun edetessä mahdollisimman usein. Netti ei välttämättä kuitenkaan toimi koko reissun ajan.

Lukuohje: Poimi tekstit luettelosta aikajärjestyksessä, vanhimmat alimpana (blogiarkisto) tai kiinnostavat tekstit sanahaun avulla (tunnisteet).

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Ensikosketus Borneoon

Saavuimme pikkuiselle Kota Kinabalun kentälle pimeässä. Ulos astuessa koneeen kuiva viileys vaihtui ihanaan kuumaan kosteuteen. Tulimme kasvihuoneeseen jossa oli unohdettu avata tuuletusluukut: tropiikki! Lentokenttärakennus vaikutti lähinnä "aasialaiselta Joensuulta", joten eksymisestä ei ollut pelkoa. Passintarkastuksessa taltioitiin elektronisesti sormenjälkemme, joten ei tämä mikään takapajula ole. Meitä tuli pienen odottelun jälkeen sovitusti vastaan iloisesti hymyilevä malesialainen nuorimies "Mavi Lethimaki" kyltin kanssa. No, lennolla oli meidän lisäksemme vain yksi eurooppalainen, joten meidät olisi varmasti löytänyt sieltä ilman kylttiäkin.

Vastaanotto The Crown of Borneo -hotellissa oli sydämellinen ja lämmin, tunsi olevansa tervetullut. Kaikki puhuvat hyvää englantia. Huone on pikkuruinen, mutta kylpyhuone on siihen nähden iso. Pasi viritteli juuri oven yläreunaan matkapalohälyttimen, johon on yhdistetty varashälyttimen anturi oven ja karmin väliin.(Kiitos Stiinalle hyvästä vinkistä!) Hälyttimellä on kaksi eri ääntä joista toivottavasti emme kuule kumpaakaan. Hong Kongin 18. kerros on nyt vaihtunut kakkoseen. Huomenna pääsee valoisan aikaan katsomaan miltä täällä oikein näyttää.

Nyt käymme tiivistunnelmaiseen yön viettoon. Vanhemmilla on 120cm leveä sänky ja 20cm raon jälkeen on vieressä pojan sänky ja - huone onkin suunnillen siinä :-)

4 kommenttia:

 1. Vai Joensuu!
  Kuulostaa tosi kivalta matkalta. Täälläkin alkaa kesä parin päivän päästä. Hauskaaa matkaa!
  malle

  VastaaPoista
 2. Hei, en tiedä onnistuuko tämäkään, mutta yritetää.
  Hain postin, kastelin orvokit ja tyhjensin jää-
  kaappia.
  Katot ja kulmahuoneen seinät on maalattu. Hyvin kaikki meni. Hyvää jatkoa. äiti

  VastaaPoista
 3. Heips!
  Leppoisalta lomalta kuulostaa, ensin asennetaan
  hälyttimet, karhunraudat yms. Huolestuneena panin merkille, ette maininneet mitään vartiovuorojen jaosta..
  Jorma

  VastaaPoista
 4. Moi kaikki!
  Malle: no silta taa vaikutti :)
  Aiti: hyvin onnistui sun kirjoittaminen. kiitos kasteluista sun muista. taalla kaikki hyvin.
  Jorma: noh, taalla on kuulemma todella turvallista, mutta kun tuli tuommoinen harpake ostettua niin ajateltiin kayttaa. Vahtivuoroja ei siis viela ole jaettu...

  VastaaPoista