Teemme matkan perheen kera (3 aikuista) Borneoon toukokuussa 2011. Tässä matkamme tutuille tiedoksi - ja muille avuksi oman matkan suunnittelussa. Pyrin päivittämään tapahtumia reissun edetessä mahdollisimman usein. Netti ei välttämättä kuitenkaan toimi koko reissun ajan.

Lukuohje: Poimi tekstit luettelosta aikajärjestyksessä, vanhimmat alimpana (blogiarkisto) tai kiinnostavat tekstit sanahaun avulla (tunnisteet).

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Matkan suunnittelua

No tämäpä ei olekaan ihan niin helppoa kuin mitä alkuun luulin... Omatoimimatka Borneoon, eipä siinä muuta kuin nettiselain eteen ja matkaa suunnittelemaan. Sieltähän löytyy kaikki! Kolmen viikon lomamatka, äkkiäkös sen suunnittelee?

No niin löytyy ja niin suunnitelee, netissä on kaikki ja vähän vielä lisää. On tullut toisaalta runsaudenpula, kaikkialle ei ehdi. Toisaalta tiettyjä tietoja ei meinaa löytyä millään ja jos löytyy niin kommunikointi ei välttämättä käy helposti. Yhteinen kieli kyllä on (ehkä), mutta joskus kysyt yhtä ja saat vastaukseksi jotain ihan muuta. Varaat retken etkä sen jälkeen kuule sieltä enää mitään... Huokaus. Lennot oli ihan helppo nakki, tietyt hotellit joo, tietyt ei. Esimerkiksi mistä tiedät onko hotellin rannassa upea hiekkaranta vai roskaa ja jäteöljyä helkkäävä vesi? Etpä mistään. Tai jos nettitietojen mukaan matkaa kaupunkiin on vain 25 km. Miten se kuljetaan? Noh... Alku aina hankalaa. Ja tuleepa lisää seikkailun makua.

Jotain vinkkiä tässä sinulle, joka vastaavaa reissua järjestelet:

- aloita suunnittelu todella hyvissä ajoin. Eksyt nettiin kuitenkin tuntikausiksi eikä käteen jää välttämättä mitään.
- Huolehdi rokotukset. Mene terveysasemalle, ilmoita matkakohde ja selvitelkää yhdessä mitä sinulta puuttuu.
- Malarialääkkeeksi meille on tarjottu Heliopar, jonka aiomme aloittaa viikkoa ennen reissua.
- Lue opasta. Englanninkielinen uusin Borneo-opas on vuodelta 2010.
- Jos haluat tehdä vuorikiipeilyreissun Mount Kinabalulle, varaa se mielummin kuukausia ennen matkaa.
- Tiet ovat kuulemma usein mudan takia poikki osissa maata, varaudu lentämään, menemään veneillä ja patikoimaan.
- Julkinen liikenne voi olla aika jännittävää... Etäisyydet hämäävät koska saari on niin suuri. Katsoin "pientä" bussimatkaa halki maaseudun - matka-aika 12 tuntia. Ja eikun siivet alle taas.

Kokoan myös blogitestin alalaitaan linkkejä, joista itse löysin tietoa. Lisäilen niitä tässä matkan varrella.

1 kommentti:

  1. Edelliseen vinkkilistaan vielä lisäys:
    - Jos välttämättä haluat Sipadanille (Aasian parhaaksi sukelluskohteeksi rankattu), varaa paikkasi kuukausia etukäteen! Sipadanille myönnetään 120 vierailu-lupaa vuorokaudessa ja se näkyy täyttyvän todella nopeasti.

    VastaaPoista