Teemme matkan perheen kera (3 aikuista) Borneoon toukokuussa 2011. Tässä matkamme tutuille tiedoksi - ja muille avuksi oman matkan suunnittelussa. Pyrin päivittämään tapahtumia reissun edetessä mahdollisimman usein. Netti ei välttämättä kuitenkaan toimi koko reissun ajan.

Lukuohje: Poimi tekstit luettelosta aikajärjestyksessä, vanhimmat alimpana (blogiarkisto) tai kiinnostavat tekstit sanahaun avulla (tunnisteet).

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Edelleen valmisteluja

Valmistelut etenevät... joku voisi kutsua tätä viime tipassa valmisteluiksi, mutta eihän nyt suinkaan :-)

Miksi sitten olen valmistelemassa matkaa vielä nyt, kaksi päivää ennen lähtöä, vaikka tiesin matkamme jo melkein puoli vuotta sitten? Noh: tarkoituksemme oli lähteä Koh Taolle Thaimaahan toukokuussa, siis sikäläiseen low-season aikaan. tarkoitus oli varata vain kolme ensimmäistä hotelliyötä ja sen jälkeen mennä minne tuuli kuljettaa ja nenä näyttää. Thaimaa on hyvin hiljainen toukokuussa, kuuma kausi on meneillään sateita odotellessa. Matkakohteen vaihtumisen jälkeen tuo alkuperäinen suunnitelma jäi mielen perukoille, enkä ajatellut varailla sen kummempaa. Kunnes...

Kävi selväksi, ettei Borneossa ole meneillään erityisesti mikään sesongin ulkopuolinen aika. Joko sesonki on melko samanlainen ympäri vuoden, tai sitten se ei ainakaan käy mistään ilmi, että olisi jotenkin väljempäää juuri nyt. Joten huomattuani muutamia majoituksia tai retkikohteita olevan jo täynnä, päätimme hylätä vapaan matkustustavan ja sidoimme itsemme aikatauluun, jossa lähes kaikki on varattu etukäteen. Varmistimme ainakin sen, että joka yölle on katto pään päällä ja muutamia meille tärkeitä kohteita pääsemme varmuudella näkemään.

Viimeiset hotelliyöt on varattu tänään, viimeisen lennon ostamme tänä iltana. Sitten kaikki on kasassa ja hyvä niin, koska ylihuomenna on lähtö. Majoitusten varaaminen on ollut onnenkauppaa, en ole ollenkaan varma käsitänkö mitä olen varannut ja millaiset olosuhteet sitten lopulta todella ovat. Se on positiivista, eihän ole tarkoitus että matka on liian siloinen ja yllätyksetön! Ensimmäistä kertaa elämässä meillä majoitusten taso vaihtelee reppumatkaajien punkasta viidakossa aina kolmen tähden kaupunkihotelliin. Meillä on muutamia kohteita, luultavasti 9 yötä sellaisissa paikoissa, joissa ei nettiyhteyttä ole. Näin ollen mikään jokailtainen bloginpäivitys ei onnistu, mutta toivottavasti kuitenkin saan kasaan tänne yhtenäisen matkapäiväkirjan ja kuvia matkan varrelta.

Mikä on tämän blogin tarkoitus? Lyhyesti sanottuna: olla matkapäiväkirja. Olen aina pitänyt matkapäiväkirjaa reissuistamme ja tämä on ensimmäinen blogimuotoinen matkapäiväkirja. Sain itse monia vinkkejä aikaisemmilta borneonmatkaajilta sekä IRL että netissä, joten tämä on myös tarkoitettu avuksi niille, jotka vastaavaa matkaa miettivät. Toisten kertomuksista voi aina poimia niin varoittavat esimerkit ja kauheimmat majoitukset, kuin ihanat elämykset ja "tuonne on päästävä" -paikat.

Miten monivaiheisen omatoimimatkan suunnittelu kannattaa tehdä? En tiedä vielä :-) Muitta näin me sen teimme: Aloitin varailun näistä "tänne haluamme mennä ja tämän haluamme tehdä" -paikoista. Niitä emme välttämättä saaneet mihin päiville hyvänsä, joten pidimme siinä vaiheessa suunnitelman joustavana ja ankkuroimme ne paikat ensin paikoilleen. Meillä nämä paikat olivat kaksi luonnonpuistoa. Tämän jälkeen tein meille taulukon.

Taulukossa on sarakkeet joka päivälle, kellonajalle, lennolle, yöpymiselle, järjestelyn vaiheelle ja päivän teemalle. Sijoitin taulukkoon varatut teemat. Taulukosta näkee hyvin mitkä lennot on vielä varaamatta, mitkä yöt vaille majapaikkaa. Sitten vaan selailemaan nettiä: mitä muuta haluamme tehdä? Miten siirrymem paikasta toiseen? Missä yövymme? Onko vielä retkiä jotka kannattaa varata etukäteen? jäähän väliin myös tyhjiä päivä, jolloin voi olla spontaanimpi tai vain lepäillä ja ihmetellä maailman menoa.

Taulukko on elänyt ja päivittynyt viikkojen myötä. Nyt jokaisen yön kohdalla lukee "ok" ja kuten sanottu, lähes jokainen matka on ostettu. Miten näitä matkoja ennen tehtiinkään, ennen nettiä, ennen sähköpostia...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti